KONTAKTA OSS
ToppBanner banner_laddbox

LADDBOXar I GÖTEBORG

KONTAKTA OSS

effektiv laddning med LADDBOXar från enwell

Vi har valt att samarbeta med de ledande tillverkarna av kvalitativa laddboxar. Boxar som vi vet klarar våra tuffa kvalitets- och funktionskrav. Men en box är inte komplett utan installation. I vårt erbjudande ingår alltid komplett, säker och driftklar box, med DC-skydd, Lastbalanserare, uppkoppling och driftsättning.

Kontaktformulär

Ett vanligt vägguttag räcker inte

En elbil eller laddhybrid laddas nästan alltid hemma. Vid normalt pendlande behöver elbilen bara laddas några få gånger i veckan, laddhybriden oftare. Det kan vara lockande att använda laddkabeln med kontrollbox som följer med när man köper bilen. Den är dock endast avsedd för tillfällig laddning (att användas i nödfall) ungefär som det reservhjul som också följer med bilen. Elsäkerhetsverket avråder för att ladda såväl elbil som laddhybrid i ett vanligt vägguttag. Dessa uttag är inte avsedda att tåla en sådan hög belastning (16A), under så lång tid som det tar att ladda en elbil eller laddhybrid. Vid laddning av elbilar och laddhybrider ska en fast installerad laddbox användas. Det ger en säker och effektiv laddning för bilen och skyddar husets elanläggning för överbelastning och i värsta fall brand. Boxarna har då en egen säkringsgrupp, egen personskyddsbrytare och oftast en lastbalanserare. Lastbalanseraren säkerställer att huset och billaddningen inte tar för mycket ström samtidigt och riskerar att husets huvudsäkringar överbelastas.

Säker
Vi är auktoriserade elektriker. Vi installerar boxen till befintlig elcentral och ser samtidigt över centralen kapacitetsmässigt och säkerhetsmässigt. Självklart följer vi gällande elinstallationsregler.

DC-skydd
Alla boxar monteras med DC-skydd ”felströmsövervakning” för att säkerställa att din jordfelsbrytare fungerar samt att dina grannars jordfelsbrytare inte skadas av din laddbox.

Jordfelsbrytare/Personskyddsbrytare
Varje inkopplingspunkt måste individuellt skyddas av jordfelsbrytare Typ A i kombination med DC-felövervakning eller jordfelsbrytare Typ B. I vår installation ingår alltid DC-felövervakning och jordfelsbrytare Typ A.

Lastbalanserare
Vi installerar alltid lastbalanserare. Även om din bil inte kan utnyttja boxens fulla kapacitet idag så vill vi säkerställa att den också klarar framtida krav, utan att säkringarna löser ut eller att behöva uppgradera elcentralen.

Uppkopppling
Alla laddboxar kopplas upp via WLAN eller Bluetooth. För att du som kund ska kunna utnyttja boxens alla möjligheter, nu och i framtiden.

Driftklar
Vi utför alltid kompletta fackmannamässiga installationer. Självklart ingår en fast monterad laddkabel och kabelhållare i alla våra boxar.

Överlämning
Vi visar boxen och utbildar dig att använda boxen optimalt.

"Effektiv elbilsladdning med laddbox"

ENWELL GÖTEBORG

Val av laddefffekt
De flesta bilmodeller kan ta emot en effekt på 3,7 kW, 7,4 kW, 11 kW eller 22 kW. Elbilar tar emot mer medan laddhybrider mindre och det är alltid bilen som styr hur mycket ström laddboxen ska leverera. När man väljer laddbox kan det därför vara bra att framtidssäkra för att kunna ladda en elbil även om man har en laddhybrid idag, men utan att överdimensionera så det krävs ombyggnation och utökning av husets elcentral och huvudsäkringar. 

Olika uttag för laddning
De första elbilarna och laddhybriderna hade ett uttag kallat Typ 1. Senare kom Typ 2 som idag är den vanligaste standarden både på laddboxar och de laddstationer som finns i offentlig miljö. På flera platser installeras även sk. snabbladdsstationer med upp till 150kW effekt eller mer. Dessa laddar företrädesvis med likström (DC) enligt den japanska CHAde-MO standarden eller den europeiska CCS standarden.

Insert text here.

FILM

Ta del av rörligt material.


VAD KAN VI HJÄLPA DIG MED?

Vänligen fyll i kontaktformuläret nedan så berättar vi mer om våra klimatsmarta lösningar.
Någon av våra representanter kontaktar dig.

 

göteborg göteborg laddboxar
Firstname
Phone
Namn *
E-post *
Telefonnummer *
Gatuadress inkl. gatunummer
Postnummer *
Postort
Typ av produkt
Meddelande

Samtycke *
Jag godkänner att ni hanterar mina personuppgifter. Läs om hur vi behandlar personuppgifter.