KONTAKTA OSS
ToppBanner banner_kyla/>

Vi är specialister på luftkonditionering

BOKA ETT GRATIS HEMBESÖK

Kyla och AC för ökad komfort

När värmeböljorna sveper in över Sverige behövs luftkonditionering för att åstadkomma ett behagligt inomhusklimat. Efterfrågan på AC har ökat i landet, framför allt är svenska hushåll intresserade av AC i sovrummen. När det gäller företag är det vanligt med luftkonditionering i tex butiker och kontorsmiljöer. Flera undersökningar har visat att människans prestationsförmåga minskar när det är för varmt inomhus. Våra aggregat har flera funktioner, de filtrerar, kyler och avfuktar luften inomhus

KONTAKTFORMULÄR

Intresserad av AC installation?

Låter det intressant med sval, ren och avfuktad luft inomhus? Välkommen att höra av dig till oss så analyserar vi din situation och tar fram ett lösningsförslag. En välanpassad lösning lönar sig i längden och vår rådgivning är kostnadsfri.

AC - principen fungerar så här

Poängen med att installera luftkonditionering är att kunna reglera inomhustemperaturen. Med AC görs det genom att avlägsna eller tillföra värme med hjälp av en köldvätska/ köldmedium. Köldvätskan cirkulerar i ett system där den utsätts för olika tryck vilket gör att den tar upp värme i ena änden och avger värme i andra änden. Tryckförändringen som krävs för detta åstadkommer systemet med hjälp av en kompressor. Det är faktiskt samma princip som används i ett vanligt kylskåp, det kyler sitt inre medan värmen avleds på baksidan. När man installerar fast AC leds värmen ut via den del som sitter utomhus på fasaden. Alla som har luftvärmepumpar kan köra dem i omvänt läge för att sänka inomhustemperaturen, de har alltså en AC-funktion inbyggd. Notera att förhållandet inte är omvänt, även om vissa aggregat har en värmepumpsfunktion så har de inte tillräckligt hög kapacitet för att värme ett hus i vårt klimat.

Skapa förutsättningar för en bra installation

När vi kommer ut och ska installera din AC är det bra om utrymmet är rensat. Utomhusdelen bör optimalt placeras mellan 40 och 150cm över marken. För att kunna starta aggregatet behövs ett jordat uttag. Om det saknas ett uttag i anslutning till utomhusdelen eller inomhusdelen kan man köra igång ACn med hjälp av en förlängningskabel. Det är du som kund som ansvarar för att det i så fall finns en kabel som är tillräckligt lång.

"Vi har luftkonditionering till hemmet och företaget"

ENWELL GÖTEBORG

AC på jobbet

Med luftkonditionering på arbetsplatsen mår både kunder och personal bättre. Kontakta oss för ett bättre inomhusklimat.

AC i hemmet

Installera AC för skön svalka och renare luft inomhus. Kundanpassade lösningar och gratis rådgivning.

Vi kan kyla och AC

Våra installatörer kan det här med värme och kyla. Våra erfarna och professionella medarbetare guidar er rätt och tar hand om installationen.


VAD KAN VI HJÄLPA DIG MED?

Vänligen fyll i kontaktformuläret nedan så berättar vi mer om våra klimatsmarta lösningar.
Någon av våra representanter kontaktar dig.

Göteborg göteborg kyla
Firstname
Phone
Namn *
E-post *
Telefonnummer *
Gatuadress inkl. gatunummer
Postnummer *
Postort
Typ av produkt
Vad behöver du hjälp med?
Meddelande

Samtycke *
Jag godkänner att ni hanterar mina personuppgifter. Läs om hur vi behandlar personuppgifter.