KONTAKTA OSS
ToppBanner banner_bosch_enwell/>

Vi är specialister på luftvattenvärmepumpar

BOKA ETT GRATIS HEMBESÖK

luft/vattenvärmepumpar I GÖTEBORG

Att installera en luftvattenvärmepump går smidigt och kräver ingen borrning eller grävning, till skillnad mot jordvärme och bergvärme. Värmepumpen kan vara en effektiv och energisnål lösning om det finns vattenburen värme i huset, och det miljösmarta systemet utnyttjar den solenergi som ständigt finns i luften utomhus. Energin omvandlas till varmt vatten i husets ledningar och ger på så sätt både värme och varmvatten under hela året.

Då är luftvattenvärmepumpar ett bra alternativ till bergvärme
Luft/vattenvärme lämpar sig bra i samma slags hus som passar för bergvärme. Skillnaden är att det är billigare att investera i luft/vattenvärme än bergvärme, och det är en smidig installation där vi inte behöver borra eller söka om tillstånd hos kommunen. Systemet kommer snabbt på plats, utan några ingrepp i trädgården. Beroende på var man bor i Sverige så är luft/vattenvärmepumpen ett starkt alternativ till bergvärme vad gäller effektivitet och kostnadsbesparing på uppvärmning. Hela södra Sverige, upp till ungefär i höjd med Östergötland, är den nästan lika billig i drift som en bergvärmepump. Ju längre norrut man befinner sig, desto dyrare i drift blir luft/vattenvärmepumpen under kalla vinterdagar. Men längre söderut i Sverige är värmepumpen ofta ett vasst alternativ.

Värm upp poolen med en luftvattenvärmepump
Ja, förutom att värma upp vatten och luft i huset så kan värmepumpen också ge dig behaglig poolvärme genom att köpa till vissa tillbehör som reglerar temperaturen och överför värme från pumpen till vattnet. Om ni har en pool utanför huset kan alltså luft/vattenvärmepumpen utnyttjas för att värma upp vattnet i bassängen. Utan uppvärmning blir det ett kallt dopp om sommaren! Genom att utnyttja värmepumpen till poolvärme går det att förlänga badsäsongen betydligt, och vattnet är en behaglig temperatur även under svalare sommardagar. Kostnaden för att värma upp poolen beror på hur stor den är och hur den täcks över.

KONTAKTFORMULÄR

 

Luftvattenvärmepump –
vasst alternativ till bergvärme i södra delen av Sverige

Att installera en luftvattenvärmepump går smidigt och kräver ingen borrning eller grävning, till skillnad mot jordvärme och bergvärme. Värmepumpen kan vara en effektiv och energisnål lösning om det finns vattenburen värme i huset, och det miljösmarta systemet utnyttjar den solenergi som ständigt finns i luften utomhus. Energin omvandlas till varmt vatten i husets ledningar och ger på så sätt både värme och varmvatten under hela året.

Uppvärmningskostnaden kan halveras
En luftvattenvärmepump kan ge värme både till element (radiatorer) och till golvvärme. Tack vare att luftvattenvärmepumpen är en relativt billig investering, jämfört med till exempel bergvärme och jordvärme, så får du snabbt tillbaka pengarna genom minskade uppvärmningskostnader. Värmekostnaden kan halveras eller mer när du installerar en luft/vattenvärmepump, beroende på vad du hade för system tidigare.

Vad är skillnaden på luftvärmepump och luftvattenvärmepump?
En luft/vattenvärmepump kopplas till husets vattenburna uppvärmningssystem. Huset värms upp via element eller golvvärme. Systemet ger även varmvatten i kranarna. Både en luft/luftvärmepump och en luft/vattenvärmepump genererar värmen från utomhusluft som sugs in via en enhet. Men med en luft/luftvärmepump värms huset upp med luft från en fläkt istället för via vatten.

Luft/luftvärmepumpen ger endast uppvärmning av luften inomhus, inte av vattnet. En luft/luftvärmepump är alltså inte beroende av ett vattenburet uppvärmningssystem för att ge värme. Värmen från en luft/luftvärmepump fördelas dock inte lika lätt jämnt i hela huset som luft/vattenvärme, eftersom varmluften blåser ut från ett ställe. Golvvärme och element gör det enklare att fördela värmen, särskilt i hus med fler rum och utan öppen planlösning.

Fördelar med luftvattenvärme

  • Kostnadseffektivt – investering som snabbt lönar sig.
  • Använder förnybar energikälla – utnyttjar värme från solen.
  • Smidig installation utan påverkan på trädgården.
  • Helhetslösning – både luft och vatten värms upp i huset. Kan användas för att värma upp poolen.

Varför installera luftvattenvärmepump?
Det finns flera anledningar till att välja luft/vattenvärme, som varierar beroende på var och hur du bor. Men generellt så kan du spara pengar hela året genom att installera en luft/vattenvärmepump som komplement till ett redan befintligt vattenburet system. Värmepumpen är dessutom ett bra val för miljön jämfört med många andra uppvärmningssystem, tack vare att solenergi alltid finns i luften omkring oss och aldrig tar slut. Så länge solen går upp finns solenergi alltid att utnyttja, även under kalla dagar! En luft/vattenvärmepump går snabbt och smidigt att installera. Det krävs varken borrning eller grävning i trädgården.

Så fungerar luftvattenvärmepumpar
Som namnet antyder så använder sig en luft/vattenvärmepump både av luft och vatten för att värma upp en byggnad. Enheten tar in värme från utomhusluften, in i en kompressor och vidare till husets vattenburna värmesystem. Systemet ger dig varmvatten såväl som värme inomhus och är energieffektivt – det släpper ut mindre koldioxid än traditionella, äldre uppvärmningssystem. Värmepumpen är kraftfull även när det är minusgrader utomhus. En enhet monteras utanpå byggnaden och den andra inomhus, nära utomhusdelen för att effekt inte ska gå förlorad.

Fördelar med att byta ut en gammal luftvattenvärmepump
En luftvattenvärmepump håller ofta i mer än ett decennium, men även om din nuvarande gamla pump fungerar är det inte säkert att det är ett lönsamt uppvärmningssätt. Gamla värmepumpar är betydligt mindre effektiva än dagens moderna system. Bland annat finns idag bättre köldmedium i värmepumparna, och de producerar mer värme för mindre el. Vi hjälper dig gärna om du är osäker på ifall du skulle tjäna på att byta ut en äldre luftvattenvärmepump.

"Generellt är en ny värmepump effektivare, energisnålare samt miljövänligare"

ENWELL GÖTEBORG

Solvärme en ständig energikälla

Alla värmepumpsystem utnyttjar solenergi på något vis. Oavsett värmepump så är det just värmen från solen som tas till vara på och pumpas in i huset, även när det är kallt väder ute så genererar pumparna värme till huset.

Allt fler hushåll skaffar värmepump eftersom det är ett prisvärt och stabilt sätt att ta tillvara på den ständiga energin från solen. Våra luft/vattenvärmepumpar och andra slags vattenpumpar har dessutom generösa garantier från tillverkarna, så att du kan lita på att det blir en långsiktig investering som lönar sig i många år.

Värmepumpen gör jobbet åt dig

En luft/vattenvärmepump innebär komfort. Du kan känna dig trygg med att inomhustemperaturen hålls jämn och reglerar själv hur varmt du vill ha det i rummen. Systemet är näst intill underhållsfritt, men det är viktigt att boka in service årligen för att förlänga värmepumpens livstid och maximera dess effektivitet så att kostnadsbesparingen blir så stor som möjligt för dig. Vi hjälper dig att utföra noggrann service och kontroll av enheterna, både den som är inomhus och utomhus, för att du ska ha nytta av värmepumpen i många år framöver.

Luftvattenvärmepumpar särskilt effektivt i mindre hus

En luft/vattenvärmepump är en väl värd investering för mindre hus som har något lägre energiförbrukning, speciellt i den södra halvan av Sverige. Vill du inte, eller har inte möjlighet att, investera i att borra bergvärme så är den här typen av värmepump en smart och trygg helhetslösning som förser huset med värme och varmvatten under årets alla månader. Värmepumpen minskar i effektivitet vid riktigt kalla temperaturer, och därför är den framförallt populär i de södra delarna av landet.

Kundcase

Ta del av berättelser från några av våra kunder. Våra kunders upplevelse är vårt viktigaste uppdrag. 


VAD KAN VI HJÄLPA DIG MED?

Vänligen fyll i kontaktformuläret nedan så berättar vi mer om våra klimatsmarta lösningar.
Någon av våra representanter kontaktar dig.

göteborg göteborg luftvatten
Firstname
Phone
Namn *
E-post *
Telefonnummer *
Gatuadress inkl. gatunummer
Postnummer *
Postort
Typ av produkt
Vad behöver du hjälp med?
Meddelande

Samtycke *
Jag godkänner att ni hanterar mina personuppgifter. Läs om hur vi behandlar personuppgifter.