KONTAKTA OSS
ToppBanner banner_service_4

Vi är specialister på service av hållbara energilösningar

KONTAKTA OSS

SERVICE av värmepumpar i göteborg

Som ägare av en värmepump har du gjort en god investering med många års förnyelsebar värmekälla. Men för att du ska få ut maximal livstid på värmepumpen och bibehålla effektiviteten under hela livstiden behövs regelbunden service. Vi rekommenderar att du bokar en professionell service vartannat år på din värmepump. Vi utför service på alla typer av pumpar så som bergvärme, vattenvärme, luftvärme, frånluftsvärme med flera.

KONTAKTFORMULÄR

Olika värmepumpar har olika livslängder

Om du har en värmepump som drivs med luftvärme, frånluftsvärme eller kanske luftvattenvärme kan du räkna med en livslängd mellan 10 – 20 år. Har du en bergvärmepump är livslängden vanligen 20 – 25 år.

Vad gäller garanti för din värmepump kan det skilja mellan tillverkare och även vilken typ av värmepump du äger. Dock ges oftast flera års garanti tillsammans med en eventuell försäkring.

Installation av ny värmepump innebär fördelar
Vid vissa situationer kan ett nyköp av en värmepump vara att rekommendera trots att din värmepump fortfarande fungerar. Främst för att utvecklingen går väldigt snabbt framåt. Bara under de senaste åren har det hänt mycket på området, bland annat med förbättrade köldmedium och smart styrning. Vidare har en äldre värmepump även lägre effektivitet allt eftersom den får en högre ålder. Till slut är inte en service tillräcklig och en ny värmepump behövs.

Samtliga värmepumpar är miljövänliga
Alla typer av värmepumpar är bra för miljön, vare sig om du äger en bergvärmepump eller luftvärmepump. Då värmepumpar enbart använder sig av förnybar solenergi tjänar du pengar i plånboken samtidigt som du sparar på naturens resurser.

Intervall mellan varje service
Oavsett typ av värmepump; bergvärme, luftvärme, luftvattenvärme eller frånluftsvärme behöver de alla en regelbunden service.Generellt rekommenderar vi alla att boka värmepumpsservice vartannat år alternativt, eller inom intervallet 18 till 36 månader. Varje värmepump har skillnader vilket även gäller tid olika tillverkare har som rekommendation för service. Men samtliga pumpar har samma behov av service med jämna mellanrum för att vara och förbli den bästa möjliga investeringen för dig.

"en äldre värmepump har lägre effektivitet allt eftersom den får en högre ålder"

ENWELL GÖTEBORG
RING OSS GÄRNA PÅ 031-338 41 40

Rätt tidpunkt
för byte av värmepump

Innan en värmepump går sönder helt försämras oftast effekten likaså uppstår förslitningsskador på viktiga delar av enheten. Ett vanligt förekommande problem är missljud vilka kan tyda på bristande funktion i kompressorn. Då kompressorn är dyr och svår att byta ut behöver du göra en nyinstallation om kompressorn är ur funktion.

Regelbunden service
av värmepumpar är en god affär

Vi kan upptäcka brister i ett tidigt stadie vilket medför mindre kostnader för dig i reparationer. En annan viktig sak är att du får din värmepump grundligt rengjord samt kontrollerad. Efter rengöringen kan värmepumpen fungera optimalt igen och prestandan kommer öka märkbart. Därav ger regelbunden service dig mycket tillbaka i form av högre energibesparing liksom en längre livslängd på din värmepump.

Kontroll och rengöring
med specialutrustning

För att du ska få din värmepump noggrant rengjord och kontrollerad arbetar vi med speciellt framtagen utrustning. Med den kan vi rengöra hela enheten och även upptäcka exempelvis gasläckor. Något som tack och lov är ovanligt men svårt att upptäcka utan specialutrustning.


VAD KAN VI HJÄLPA DIG MED?

Vänligen fyll i kontaktformuläret nedan så berättar vi mer om våra klimatsmarta lösningar.
Någon av våra representanter kontaktar dig.

 

göteborg göteborg service
Firstname
Phone
Namn *
E-post
Telefonnummer *
Gatuadress inkl. gatunummer
Postnummer *
Postort
Typ av produkt
Vad behöver du hjälp med?
Meddelande

Samtycke *
Jag godkänner att ni hanterar mina personuppgifter. Läs om hur vi behandlar personuppgifter.