KONTAKTA OSS
ToppBanner banner_toschiba_enwell/>

 luftvärmepumpar I GÖTEBORG

BOKA ETT GRATIS HEMBESÖK

luft/luftvÄrmepumpar I GÖTEBORG

En luft/luftvärmepump är ett utmärkt komplement till exempelvis elvärme. Om du inte har, eller vill investera i, ett vattenburet värmesystem så är en luftvärmepump en kostnadseffektiv lösning. Pumpen tar in energi från luften utomhus och omvandlar den till luftburen värme inomhus. Den här typen av värmepump klarar den största delen av värmebehovet i ett litet hus eller en sommarstuga på egen hand. Jämfört med investeringskostnaden, som är relativt låg, ger pumpen en bra besparing på värmekostnaden.

Därför blir luftvärmepumpar allt mer populärt
Fler och fler hushåll inser fördelarna med luftvärmepumpar, som både är smarta för privatekonomin och för miljön med tanke på att de utnyttjar den ständigt förnybara solvärmen. En luftvärmepump är en av de allra smidigaste pumparna att använda sig av och passar perfekt när du inte behöver ett system som ger varmvatten utan endast luftuppvärmning. Till skillnad från andra värmepumpsystem som är kopplade till ett vattenburet system så sprids värmen från en luftvärmepump via luften i huset. Med en öppen planlösning och rätt placering av pumpen får du ännu jämnare spridning av varmluften. Om du har eluppvärmning och installerar en luft/luftvärmepump kan uppvärmningskostnaden halveras. Du får snabbt tillbaka pengarna för investeringen.

KONTAKTFORMULÄR

Fördelar med luftvärmepumpar

  • Installationen går snabbt.
  • Kan användas som luftkonditionering på sommaren.
  • Kompletterar till exempel vedpanna eller kamin utmärkt.
  • Låg investeringskostnad jämfört med andra värmesystem.
  • Luftvärmepumpar ger mycket värme för pengarna.
  • Miljövänlig uppvärmning tack vare att solenergi i utomhusluften utnyttjas.

Värmepumpen är snäll både mot miljön och din ekonomi, tack vare att den är kostnadseffektiv och använder solvärme som redan finns lagrad i luften. Solvärmen är ju en energikälla som ständigt förnyar sig själv. Den kostnad som du lägger på köp och installation av en luftvärmepump får du snabbt tillbaka tack vare att den är effektiv i drift.

Att byta ut en gammal luftvärmepump mot en ny
Finns det några fördelar med att investera i en ny luftvärmepump om man redan har en? Ja, beroende på hur gammal pumpen är kan det finnas flera fördelar. Tekniken utvecklas snabbt. Luftvärmepumparna idag är alltmer effektiva, jämfört med för tio år sedan. Genom att byta upp dig mot en ny luftvärmepump kan du få en betydligt mer energisnål enhet.

Det är en förbättring både för miljön och för din ekonomi i längden, eftersom elförbrukningen minskar. Bland annat är många nyare värmepumpar inverterstyrda, vilket är ett smartare sätt att reglera kraften, och använder ett bättre köldmedium som gör att effektiviteten har ökat till skillnad mot äldre värmepumpar. Våra rådgivare hjälper dig gärna att avgöra om det skulle löna sig för dig att byta en gammal luftvärmepump.

Hur fungerar en luft/luft?
Precis som andra värmepumpar utnyttjar en luftvärmepump solenergin i luften utomhus. Värmen i luften pumpas in i byggnaden, även när det är minusgrader utomhus så kan systemet omvandla luften till varmluft. Systemet består av en inomhusdel med en fläkt som blåser luften. Denna monteras på lämpligt ställe i huset. Ur fläkten kommer varm luft när huset behöver värmas upp, och kall luft om man vill använda sig av luftkonditionering under sommaren. Utanför huset monteras en andra enhet. Det är därifrån som luften sugs in. Luften värmer upp en så kallad energibärare i form av en vätska eller gas inne i enheten. När denna rör sig genom en kompressor i enheten så värms luften upp (eller kyls ner).

Så går det till att skaffa luftvärmepump
Vår välutbildade och certifierade personal åker hem till dig för att installera värmepumpen, efter att du fått kostnadsförslag och rådgivning om vilken pump som passar bäst till just ditt hus. Monteringen brukar ta mindre än en dag och du kan börja använda systemet med en gång. Värmepumparna har överlag generösa garantitider och vi hjälper dig med att utföra service då filtren behöver rengöras på inomhusenheten.

Anledningar till att skaffa luft/luftvärmepump
En stor fördel är luftkonditioneringen som gör att du får bra nytta av pumpen även under de varma månaderna. En annan fördel är den låga investeringskostnaden. Jämfört med större system som värmer upp både luft och vatten, och till exempel bergvärme, så är luft/luftvärmepumpen ett mycket billigare och smidigare alternativ att installera. Du betalar ungefär en sjättedel av vad det kostar att investera i ett normalt bergvärmesystem. På det viset är det en prisvärd installation, även om bergvärme på lång sikt ger större besparing i större hus. Men som komplement till en annan uppvärmningskälla och i mindre hus så får du gott om billig värme för pengarna när du investerar i en luftvärmepump.

"Installera luftvärmepump – ett bra komplement som dessutom ger luftkonditionering"

ENWELL GÖTEBORG

Bättre livstid och besparing på din värmepump – vi hjälper dig med service

Det kan vara svårt att komma åt att rengöra hela enheten själv, så det bästa alternativet är ofta att boka service för att få hjälp med det. Genom att hålla efter luftvärmepumpen så förlängs dess livstid och du får en effektivare pump vilket medför besparingar och kompenserar för servicekostnader. Luft/luftvärmepumpar är i övrigt underhållsfria och du reglerar enkelt den önskade temperaturen med ett par knapptryck.

Effektivt komplement – endast luftuppvärmning

Luft/luftvärmepump är ett komplement som under de senaste åren blivit effektivt och kraftfullt. Det är ingen helhetslösning eftersom det inte ger någon uppvärmning av vattnet, och i ett större hus räcker inte en luftvärmepump till för att värma upp alla rum. Luftvärmepumpar fungerar dock utmärkt som komplement till exempelvis eluppvärmning, vedpanna eller kamin.

Luftpumpen kan användas till luftkonditionering på sommaren

Sommarmånaderna i Sverige ser ut att bli allt varmare med åren och allt fler investerar i någon form av luftkonditionering för att svalka ner inomhustemperaturen. En stor fördel med en luft/luftvärmepump är att den kan förse huset med kall luft, likväl som varm luft. Med luftpumpen behöver du aldrig mer svettas inomhus under varma sommardagar och kan somna i ett svalt rum om kvällarna tack vare att pumpen kan användas som air-conditioning, luftkonditionering, om sommaren.


VAD KAN VI HJÄLPA DIG MED?

Vänligen fyll i kontaktformuläret nedan så berättar vi mer om våra klimatsmarta lösningar.
Någon av våra representanter kontaktar dig.

göteborg göteborg luftluft
Firstname
Phone
Namn *
E-post *
Telefonnummer *
Gatuadress inkl. gatunummer
Postnummer *
Postort
Typ av produkt
Vad behöver du hjälp med?
Meddelande

Samtycke *
Jag godkänner att ni hanterar mina personuppgifter. Läs om hur vi behandlar personuppgifter.